loading1
loading2

Meguntad a régi tetoválásodat?
Vagy elrontották?
Esetleg megbántad, hogy felvarrattad?
Új tetoválásra vágysz és csak egy adott részlet vált feleslegessé?
Nem sikerült jól kozmetikai tetoválásod?

 

Stúdiónkban a legkorszerűbb technológiát alkalmazva, Q-kapcsolt lézerrel végezzük a tetoválások eltávolítást. Ma már bármilyen színű tetoválás hegmentes eltávolítása lehetséges.

 

ÁRAINK

Áraink az eltávolítandó tetoválás mérete alapján vannak képezve, és alkalmanként értendők:

  • 10×10 cm-ig: 15.000 Ft
  • 15×15 cm-ig: 22.000 Ft
  • 20×20 cm-ig: 35.000 Ft
  • 20 cm2-nél nagyobb: 35.000 Ft-tól

 

A kezelések száma több tényezőtől is függ, tovább olvasva megtudhatjátok ezeket a szempontokat is. Általában egy személyes egyeztetést és szemrevételezést követően tudunk pontos információkkal szolgálni, munkatársaink segítenek minden felmerülő kérdésben.

HOGYAN ZAJLIK A LÉZERES TETOVÁLÁS ELTÁVOLÍTÁS?

A tetoválás során a bőr alá juttatott festékszemcsék -mint minden idegen anyag- eltávolítása a szervezetből az úgynevezett falósejtek feladata. Mikroszkóp alatt vizsgálva azonban láthatjuk, hogy a festékszemcse jóval nagyobb, mint a falósejt, így azt nem tudja bekebelezni és eltávolítani a bőrből. Tehát a tetoválás, ha az idő múlásával valamit halványodik is, de életünk végéig megmarad.

A lézersugár elnyelődik a festékszemcsében és apró darabokat “robbant” le belőle, melyet a falósejtek már el tudnak szállítani. A lézersugár először a bőrfelszínhez közelebbi festékrétegben fejti ki hatását, mintegy három hét alatt ez a réteg eltűnik. Ezután tudunk a következő kezeléssekkel egyre mélyebbre hatolni, míg a nem kívánt tetoválás felszívódik. A kívánt eredmény eléréséig általában 5-8 kezelés szükséges.

Bizonyos számú kezeléssel tehát, az egész szemcse apró darabokra bontható, így a szervezet természetes mechanizmusai eltüntetik a festéket, azaz a tetoválást, anélkül, hogy a bőr finomabb szerkezetét bármi károsítaná.

KICSIT TUDOMÁNYOSABBAN

A tetoválás exogén pigment tartalmú anyag lerakódása a bőrben. Habár a tetováláskészítés leggyakoribb célja művészi vagy kozmetikai, orvosi téren is használják, főleg sugárkezelés helyének jelölésére. Továbbá traumatikus úton vagy robbanást követően ólom, aszfalt, lőpor vagy szén tartalmú festékanyag  is lerakódhat a bőrben. Amikor beágyazódott, a bőr fibroblast sejtei, makrofágjai és mastocytái felveszik az exogén pigmentet a lysosomáikba. Ezek a pigment granulumok 2-400 nm nagyságúak, de átlagban 40 nm átmérőjűek. Eltekintve az ösztönző októl és a kezdeti motivációtól, az ilyen pigmentek eltávolítása gyakran a páciens kérése történik. A lézertechnológia fejlődése előtt a tetoválás-eltávolítás gyakran csúf hegesedéssel járt. Az excisionális, dermabrásió, salabrásió, lézeres abláció és elektrodisszekáció módszereket használták. A Q-kapcsolt lézerek fejlődésével, a festékanyag eltávolítása sokkal biztonságosabb, kevesebb hegképződéssel és/vagy pigmentáltság változással jár.

A Q-kapcsolt lézereket rendkívül rövid, nanoszekundumos energiaimpulzusok jellemzik. Ez utóbbi fotomechanikai és fotoakusztikus lézer-szövet interakciókat vált ki. A kivételesen rövid impulzusidő a lizoszómára korlátozza a hőkárosodást. A gyors impulzus nanoszekundumok alatti, 200-300 °C-ra történő hőmérsékletemelkedést vált ki, mely drasztikus tágulást okoz az organellumban, ezt pedig ugyanazon alkotó hasonlóan káros összehúzódása követi, végső soron a lizoszóma kavitációját eredményezve. Klinikailag a lézer-szövet reakció azonnali epidermális kifehéredésként jelentkezik, melyet alapvetően az epidermisben vízgőz kialakulása okozza. A mechanikai károsodás a sejtmembrán repedésével és az exogén pigmentek extracelluláris térbe történő kijutásával jár. A pigment ezután döntően a nyirokutakon keresztül távozik, vagy egyszerűen ismételten fagocitálásra kerül.

A megfelelő Q-kapcsolt lézert a kezelni kívánt tetováláspigment színe alapján választjuk ki. A tetováláspigment kiegészítő egyezése alapján a zöld pigmentet a leghatékonyabban vörös lézerrel (694 nm), a piros pigmentet pedig zöld lézerrel (532 nm) lehet eltávolítani. A kék és fekete pigmentek mindhárom Q-kapcsolt lézerrel eltávolíthatók – a rubin, az alexandrit és az Nd:YAG lézerrel (10.10 ábra). A sárga és narancssárga pigmenteket nehezebb eltávolítani, mivel ezeket nem nyelik el jól a jelenleg forgalmazott lézerfényt.


Tetoválás kezelése Q-kapcsolt Nd:YAG lézerrel. A: Kezelés előtt, B: Kezelés után.

A lézertechnológia fejlődése és a Q-kapcsolt lézerek javulása a pigmenteltávolítást biztonságosabbá és hatékonyabbá tette, ugyanakkor a pigment teljes eltávolítása igen nehéz feladat maradt. Abban, hogy a tetoválás milyen mértékben távolítható el, fontos tényező, hogy amatőr vagy egy profi tetoválóművész készítette-e a tetoválást. Az amatőr tetoválások gyakran szénbázisú kék és fekete pigmenteket tartalmaznak, mint az indiai festék. Mivel ezek a tetoválások csak néhány színből állnak, és általában a bőr felszínesebb rétegeiben foglalnak helyet, viszonylag könnyen távolíthatók el. A hivatásos tetoválóművészek több színnel dolgoznak, és a mély papilláris, valamint a felszínes retikuláris dermisbe juttatják a pigmenteket. Ezért ezen összetettebb professzionális tetoválások eltávolítása még a legjobb eszközökkel is problémásabb lehet.